Je bekijkt nu Dak renoveren of vervangen?

Dak renoveren of vervangen?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Is je dak aan een ‘likje verf’ toe? Misschien is er een lekkage of heeft de dakbedekking zijn beste tijd gehad. Ga je dan renoveren of kies je voor een gloednieuw dak? Wij vertellen je daar meer over.

Vervangen of niet?

Bij een dakrenovatie worden enkel beschadigde delen van het dak vervangen. Dit bespaart veel materiaal, ook omdat het materiaal dat al ter beschikking was zo veel mogelijk wordt hergebruikt. Is je dak relatief nieuw, maar heeft het een beschadigde constructie? Dan is renovatie een goede optie. Wanneer de dakbedekking sterk verouderd is of als er grote beschadigingen zijn opgetreden, kies je het beste voor het vervangen van het dak.

Wanneer het dak vervangen?

Platte daken gaan 35 tot 40 jaar mee en hellende daken kunnen wel 80 jaar meegaan. Hoelang het dak meegaat, is tevens afhankelijk van de dakbedekking en de ligging van het huis. Een dak is eerder aan vervanging toe wanneer je vochtplekken vindt op je plafond die afkomstig zijn van het dak. Ook als je regelmatig kleine dakreparaties moet uitvoeren of als lekkages telkens terugkeren, is het waarschijnlijk tijd om je dak te vervangen.

Wanneer een dakrenovatie?

Als de schade aan het dak relatief klein is, kies je waarschijnlijk sneller voor een dakrenovatie. Dit bespaart materiaal en het is goedkoper dan het vervangen van het dak. Hoeveel een dakrenovatie kost, is afhankelijk van je wensen. Wil je bijvoorbeeld enkel de dakbedekking vervangen of wens je een renovatie die je huis ook energiezuiniger maakt?

Waar kies je voor?

Heb je een relatief nieuw dak, maar is er een kleine beschadiging opgetreden? Dan kies je het best voor een dakrenovatie. Heb je een dak dat al wat ouder is? Voelt je huis klam aan, zijn er vochtplekken ontstaan en heb je regelmatig last van lekkages? Dan is het waarschijnlijk tijd om een dakvernieuwing te overwegen. Op de lange termijn bespaar je hier veel geld mee. Wat je ook kiest – een dakrenovatie of een complete dakvernieuwing – je kunt altijd terecht bij Dakdekker Vught. Zij zorgen ervoor dat jouw oude dak weer zo goed als nieuw wordt of dat je een écht nieuw dak krijgt.

Geef een reactie