Je bekijkt nu Buitenverf: leer de beste optie te kiezen

Buitenverf: leer de beste optie te kiezen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

 

Wilt u de inrichting van uw huis vernieuwen en weet u niet waar u de transformatie moet beginnen? Wat dacht u ervan om de verandering te beginnen met de kleuren van de buitenruimte van uw huis? Vaak verwaarloosd, is dit deel van het huis net zo belangrijk als de andere delen. Bijzondere aandacht voor de buitenruimte van het huis is een gemakkelijk en voordelig alternatief. Maar denk niet dat het kopen van buitenverf voor de buitenruimte een eenvoudige opgave is, want je moet er goed op letten dat de nieuwe verf het gewenste effect heeft en invloed heeft op iedereen om je heen. Als u niet weet waar u moet beginnen, hebben we een aantal tips voor u gescheiden om het goed te doen bij de keuze van de verf! Bekijk ze eens!

Kies het beste type verf voor de buitenruimte

De bouwmaterialenwinkels bieden een veelvoud aan verftypes voor elk deel van het huis. Hoe zit het met het kennen van de mogelijkheden voor de buitenruimte en wat elk van hen te bieden heeft?

Kalkverf

Met een zeer laagdrempelige prijs en een zeer eenvoudige applicatie, kan kalkverf de onvolkomenheden van de muur verhullen. Dit komt omdat deze verf een dikkere textuur heeft dan de andere.

Acrylverf

Net als latexverf is deze verf oplosbaar in water, is hij geïndiceerd voor uitwendige verven – omdat hij een hoge waterdichtheid heeft – en is hij te vinden in drie afwerkingen.

– Satijn: Dit is een effect dat een verfijnde look biedt, omdat het een beetje glans heeft. Het is mogelijk om de muren te wassen, maar er is een negatief punt in deze optie: de gebreken van de muur kunnen duidelijker worden.

– Semi-gloss: Deze optie van acrylverf is ook bestand tegen reiniging en biedt de omgeving een elegant effect. In deze afwerking worden ook de onvolkomenheden van de muur benadrukt.

– Matte: Dit alternatief is niet zo bestand tegen schoonmaken, maar heeft een kwaliteit die de anderen niet hebben: het verhult de kleine onvolkomenheden van de muur.

Rubberverf

Dit is het meest geschikt voor buitenomgevingen, omdat het weerbestendig is, niet vervaagt of afschilfert en schimmelvorming op de muren voorkomt. De afwerking is mat en het materiaal is in staat om oppervlaktedefecten – zoals scheuren – te bedekken omdat het rubberachtig is en de beweging van de muur volgt.

Kies kleuren die passen bij de stijl van het huis

Er zijn veel twijfels over de keuze van kleuren om het uiterlijk van uw huis te vernieuwen, maar het is goed om te weten dat sommige kleuren niet zo geschikt zijn voor buitenmuren – zoals het geval is met lichtbeige en ijs, omdat ze het vuil gemakkelijker accentueren. Oranje- en kopertinten kunnen een goede keuze zijn. Een factor die ook moet worden overwogen bij de beslissing welke de ideale kleur is voor de buitenomgeving is om degene te kiezen die “harmoniseert” met de kleinste details in uw terrein.

Texturen

Texturen kunnen ook buitenshuis gemaakt worden! Technieken als graffiti zijn zeer geschikt voor dit scenario, omdat ze mooi, zeer praktisch en zeer duurzaam zijn. Hebben uw muren vochtproblemen? Reden te meer om de texturen te overwegen! Deze techniek vormt een beschermende barrière die het binnendringen van water voorkomt.

Geef een reactie