Je bekijkt nu Beukenhaag voor in de tuin, waar moet je op letten?

Beukenhaag voor in de tuin, waar moet je op letten?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tuin
  • Bericht reacties:0 Reacties

Zit je al voor langere tijd te kijken of je de huidige tuin een boost kan geven met het planten van beukenhaag? Waar moet je dan op letten bij het planten van een beukenhaag? In dit artikel vertelt Beukplanten er meer over.

Wanneer moet je beukenhaag planten?

Het ideale tijdstip voor het planten van beukenhaag met blote wortel is van eind oktober tot en met eind april. Dit komt door het in rust gaan van de planten na deze periode. De kans dat er dan dus bladeren uitvallen is op dat moment minder groot. Bovendien is het uiteraard niet mogelijk dit te doen in de vorstperiode. Kies je er echter voor dit bij zonnig weer te doen, dan moet je wel opletten dat de wortels van de beukenhaag niet uitdrogen.

Welke grondsoort moet de beukenhaag in geplant worden?

Beukplanten houdt het liefst van een luchtige open grond. Heb jij in de tuin te maken met een natte of kleigrond dan is het belangrijk dat de grond goed gemixt wordt met bemeste tuinaarde, DCM vivimus of ander compost. De makkelijkste manier is om dit te doen bij het graven van de gleuf voor het planten van de beukenhaag. Hierdoor beschikt de beukenhaag direct over de juiste basisbemesting.

Het juiste aantal planten kopen

Als je de beukplanten gaat kopen is het wel belangrijk om precies te weten hoeveel je er nodig hebt. Dit heeft uiteraard ook te maken met de grootte van de plant. Hoe kleiner de plant hoe dichter deze op elkaar geplant kunnen worden. Bij de kleinste plantjes kun je er bijvoorbeeld al 6 plaatsen en in 1 meter, terwijl dit bij de grotere planten, maar 4 per meter kunnen zijn.

Overige aandachtspunten

Bij het planten van de beukenhaag is het belangrijk dat de wortels vervolgens niet uitdrogen. Probeer dit ook verder niet te corrigeren dat de wortels in het water te dompelen, want anders bestaat de kans dat ze aangetast worden door de schimmel Mycorrhiza, het besproken van de wortels kan echter geen kwaad.

Geef een reactie