Je bekijkt nu Belangrijke criteria bij het zoeken naar een makelaar

Belangrijke criteria bij het zoeken naar een makelaar

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Jaarlijks worden er in Nederland tienduizenden huizen verkocht, dat is natuurlijk een groot aantal. Hoewel sommige mensen dit zelf doen, zal het grootste gedeelte gebruik maken van die diensten van een makelaar. Maar hoe vind je nou de makelaar die het beste bij jouw wensen past? Er zijn een aantal criteria die je aan kan houden wanneer je op zoek gaat naar een makelaar, dit zijn onder andere de volgende:

Heeft de makelaar kennis van de buurt?

Als je kijkt naar heel Nederland, dan zitten er grote verschillen in bedragen die voor huizen gevraagd wordt. Een huis in Amsterdam kan bijvoorbeeld wel drie keer zo duur zijn dan een vergelijkbaar huis in Groningen. Veel mensen vinden het daarom ook belangrijk dat de makelaar veel kennis van de markt en de buurt heeft, zo kan je er een stuk zekerder van zijn dat de makelaar een goede prijs kan afspreken

De makelaar heeft een goede reputatie

Het is natuurlijk ook belangrijk dat de makelaar een goede reputatie heeft, makelaars werken vaak toch alleen maar lokaal dus als ze veel klanten willen krijgen dan is een goede reputatie erg belangrijk. In dorpen zal er ook veel mond-tot-mond reclame worden gemaakt voor een makelaar, aangezien er altijd wel een bekende is die van de diensten gebruik heeft gemaakt. Probeer er ook achter te komen hoe makelaars de bezichtigingen uitvoeren. Kies als je in de omgeving van Roosendaal woont bijvoorbeeld voor Ludo van der Eijken.

De makelaar is lid van een branchevereniging

Veel mensen vinden het belangrijk dat de makelaar lid is van een branchevereniging zoals de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM). Buiten het feit dat je er op deze manier zeker van bent dat die makelaar dan volgens het boekje werkt, kunnen NVM makelaars voor de taxatie al informatie opdoen in de vraagscan van Funda en in het kadaster zoeken naar vergelijkbare recent verkochte woningen.

Kijk hoe ze de woningen presenteren

De manier waarop makelaars hun portefeuille presenteren is natuurlijk ook belangrijk, zowel over hoe ze dit op hun eigen website doen maar ook zeker over hoe ze dit op bijvoorbeeld Funda doen. Belangrijke zaken waar ze hierbij op letten zijn onder andere of ze een goede plattegrond laten zien en hoe ze het huis presenteren door middel van foto’s.

Een gunstige prijs

Dit is natuurlijk ook erg belangrijk, de prijs die de makelaar hanteert. Uit onderzoek is gebleken dat mensen dit ook heel erg belangrijk vinden, bij het oriënteren op een verkoopmakelaar wordt dit zelfs als belangrijkste genoemd.

Geef een reactie