Je bekijkt nu Als bedrijf profiteren van veiligheidsinspectie

Als bedrijf profiteren van veiligheidsinspectie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ondernemers hebben veel om zich zorgen over te maken, van onkosten en salarisadministratie tot verkoop en marketing. Een commerciële elektrische veiligheidsinspectie is veel meer dan een item op jouw takenlijst: het is een effectieve manier om jouw klanten, werknemers en bedrijf te beschermen.

Als het langer dan een jaar geleden is sinds jouw laatste elektrische veiligheidsinspectie, maak dan meteen een afspraak met CSC-Inspecties. Als je te lang wacht, leer je op de harde manier dat het uitstellen van preventief onderhoud een kostbare vergissing is.

Inspectie bedrijfspand

Het belangrijkste voordeel van het laten inspecteren van jouw bedrijfspand voor een scope 8 is dat het jouw klanten en medewerkers beschermt tegen schade. Elektrische branden zijn bijzonder gevaarlijk, omdat ze achter de muren kunnen vonken en smeulen en lange tijd onopgemerkt blijven.

Tegen de tijd dat de brand wordt opgemerkt en de brandweerlieden ter plaatse zijn, is het mogelijk dat jouw medewerkers of klanten al gewond zijn geraakt. Zelfs als de vlammen ze niet verbranden, kan het inademen van rook dodelijk zijn.

Jouw investering veilig houden

Je hebt hard gewerkt om je bedrijf op te bouwen. Je hebt waarschijnlijk een aantal ups en downs meegemaakt, maar een verwoestende brand kan een probleem zijn dat je niet kunt doorstaan. Elektrische branden veroorzaken meer schade aan bedrijven dan alleen materiële schade. Zelfs na de herbouw zal de brand jouw bedrijf weken, zo niet maanden gesloten worden.

In de tussentijd zijn jouw klanten ergens anders heen gegaan en hebben jouw medewerkers ander werk gevonden. Als gevolg hiervan moet je mogelijk helemaal opnieuw beginnen. Een jaarlijkse elektrische inspectie is een kosteneffectieve en tijdbesparende manier om jouw bedrijf te beschermen.

Door naleving handhaven

“Aansprakelijkheid” en “niet-naleving van de veiligheid” zijn enge woorden voor ondernemers. Als jouw elektrische systeem niet aan de veiligheidseisen voldoet, kun je boetes oplopen. En als er toch brand uitbreekt, kunnen getroffen klanten en werknemers rechtszaken aanspannen om jou aansprakelijk te stellen voor hun medische kosten. Gun jezelf de gemoedsrust die voortkomt uit de wetenschap dat jouw commerciële eigendom veilig is voor elektrische storingen.

Brandveiligheid

Elektriciteit is op de één of andere manier een belangrijk onderdeel van elk van ons dagelijks leven en daarom hebben we de neiging om het soms als vanzelfsprekend te beschouwen en vergeten hoe gevaarlijk het kan zijn. Eén van de belangrijkste risico’s van elektrische problemen is brandgevaar en defecte of verouderde bedrading is één van de belangrijkste oorzaken in huizen en bedrijven in het hele land.

Als je de tijd neemt om jouw elektrische systeem elk jaar te laten inspecteren, zorg je ervoor dat jouw bedrading up-to-date is en dat eventuele problemen worden gediagnosticeerd en gecorrigeerd voordat ze jou of jouw eigendom in groot gevaar kunnen brengen.

Jaarlijkse inspectie

Het lijdt geen twijfel dat defecte elektrische systemen jouw bedrijf in gevaar kunnen brengen voor brand, maar veel mensen vergeten dat ze ook schokgevaar kunnen opleveren. Of deze schokgevaren nu komen in de vorm van defecte stopcontacten, bedrading of elektrische overbelasting, ze zijn allemaal zeer ernstig en jij moet ervoor zorgen dat je stappen onderneemt om ze te voorkomen en ze te corrigeren als ze opduiken. Met een jaarlijkse elektrische veiligheidsinspectie kun je jouw kansen vergroten dat je deze problemen opmerkt voordat iemand gewond raakt, waardoor jouw eigendom als geheel worden beschermd.

Geef een reactie