Je bekijkt nu Agriselect als leverancier van pellets

Agriselect als leverancier van pellets

Agriselect pellets worden door veel eigenaren van een pelletkachel gebruikt vanwege de lage prijs van de pellets. De grondstof voor de pellets is hout uit eigen productiebossen in Europa. Daar worden bomen gekapt en verwerkt tot pellets. Voor elke gekapte boom wordt er een nieuwe boom geplant, zodat de hoeveelheid bos niet wordt aangetast. De nieuwe bomen zorgen voor compensatie van de CO2 uitstoot die ontstaat tijdens de verbranding van de houtpellets. Agriselect biedt twee varianten aan. De zogeheten Virgin kwaliteit, gemaakt van naaldhout, en een variant van gemengde houtsoorten. Die laatste is iets goedkoper.

Prijzen en verpakkingen van Agriselect

De pellets die door Agriselect worden geleverd zitten in zakken van 15 kilo. Die hoeveelheid is opzettelijk zo gekozen, want dat is de maximale voorraad pellets die in één keer in een pelletkachel kan worden gedaan. Een zak pellets in de Virgin kwaliteit kost € 6,95 en een zak pellets in de mixed kwaliteit kost € 5,75. Als je grotere hoeveelheden wilt kopen kan dat uiteraard ook. Een pallet met daarop 965 kilo pellets (65 zakken) kost in de Virgin kwaliteit € 449 en in de Mixed kwaliteit € 369. Als je de pellets zelf ophaalt zijn daar geen extra kosten aan verbonden. Bezorgen kan ook, maar dat is niet gratis.

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel heeft dezelfde functie als een Cv-ketel. De kachel zorgt ervoor dat het water in de centrale verwarming bij een warmtevraag op de gewenste temperatuur wordt gebracht, zodat het gebouw wordt verwarmd. De capaciteit van een pelletkachel is vergelijkbaar met die van een Cv-ketel. Maak dus niet de fout om een pelletkachel te vergelijken met een houtkachel in de woonkamer. Het is een geavanceerd apparaat, dat heel weinig rook veroorzaakt en waar nauwelijks as in overblijft. Als je een pelletkachel wilt gebruiken moeten er voldoende pellets op voorraad zijn.

Geef een reactie