Je bekijkt nu Gietvloeren worden steeds populairder!

Gietvloeren worden steeds populairder!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Wat kost nou zo’n gietvloer? Het zijn vooral de gietvloeren die de laatste jaren behoorlijk in opkomst zijn. Dat is niet zo verwonderlijk als je weet welke voordelen zo’n vloer te bieden heeft. Er zijn verschillende soorten materialen die als gietvloer gebruikt kunnen worden. Toch zal er voor een woonhuis over het algemeen gekozen worden voor polyurethaan (PU). Gietvloeren kunnen tegenwoordig praktisch bij ieder interieur worden gebruikt. De verschillende kleuren die geleverd kunnen worden zijn groot. Het aanbrengen van een gietvloer in een woning geeft een open modern effect. Gegoten vloeren in een woning worden in de woonkamer gelegd, maar ook in de keuken, badkamer, kinderkamer, garage en slaapkamer. Naast de PU vloeren kunnen er epoxyharsvloeren, marmertapijten, troffelvloeren en cementgebonden vloeren in een woning worden gebruikt. Omdat de cementgebonden vloeren hard zijn, zijn ze niet in staat om de werking van de ondervloer op te vangen.

Het aanbrengen van een gegoten vloer

Op de eerste plaats moet je de kleur en het materiaal van de gietvloer uitzoeken. Wanneer je het materiaal in huis hebt is het verstandig om een afspraak te maken met een specialist die de vloer kan komen leggen. In veel gevallen wordt gezegd dat je een gegoten vloer gemakkelijk zelf kunt leggen. Dat kan, maar het is niet verstandig. Een specialist weet precies wat hij moet doen om de vloer op een goede manier aan te brengen. De ondervloer, waarop het materiaal van de te gieten vloer moet worden aangebracht, moet mooi egaal en vlak zijn. Eventuele scheuren in de bestaande vloer worden door het materiaal van de te gieten vloer weggewerkt.

Het polyurethaan voor een gegoten vloer

Het materiaal PU dat hoofdzakelijk in de woningen wordt gebruikt, is enigszins veerkrachtig en kan over een vloerverwarming worden aangebracht. Een PU vloer zal, wanneer hij in een kinderkamer wordt gelegd, ideaal zijn. Hij is niet alleen veerkrachtig, maar ook geluidsabsorberend, gemakkelijk schoon te maken en laat geen vocht door. Een kind zal graag op een dergelijke warme enigszins veerkrachtige vloer spelen. Omdat het materiaal geen vocht doorlaat, is het ook bijzonder geschikt voor een badkamer en keuken.

Gietvloer prijzen

Het is moeilijk om vooraf de prijs aan te geven wat een gegoten vloer kost. Per vierkante meter zal het voor een groot oppervlak goedkoper zijn dan voor een klein oppervlak. Ook is een PU-gietvloer voordeliger per vierkante meter dan een cementgebonden. Wanneer de ondervloer eerst nog geëgaliseerd moet worden, worden deze kosten verrekend in de

totaalprijs. Om een globale prijsindicatie te ontvangen kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Je kunt er wel van uitgaan dat een gegoten vloer, vergeleken met andere vloeren, zeker niet duurder is. Gietvloer prijzen vallen over het algemeen best mee. Wanneer je uitgaat van ongeveer € 100 per vierkante meter dan zal dat zeker een goede richtprijs zijn waar je je aan kunt houden.

Geef een reactie