Je bekijkt nu 6 redenen waarom kunstgras perfect is voor jouw tuin

6 redenen waarom kunstgras perfect is voor jouw tuin

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Een echt tuintrend van tegenwoordig is: kunstgras, als oplossing voor een grasveld. De kosten van het kunstgras wordt steeds vaker overheen gekeken doordat het in tegenstelling tot een natuurlijk grasveld geen talloze uren kost om een kunstgrasveld te onderhouden. En je kunt het gewoon halen bij een online tuincentrum zoals: warentuin.nl.

Het kan jouw lifestyle veranderen, en een invloed op het milieu hebben, vanwege een afname van het waterverbruik, alsmede de chemicaliën die gebruikt worden voor een natuurlijk gazon.

Het kunstgras hoeft niet besproeid te worden

Een natuurlijk gazon moet regelmatig gesproeid worden, in de ochtend, en in de avond, maar kunstgras heeft nooit water nodig. De enige keer wanneer je water nodig hebt is als je het schoonmaakt, en dat is niet vaak. Als je het schoonmaakt spuit je het vuil simpelweg uit het gras. Hierdoor zal je een aanzienlijk verschil in de waterrekening zien.

Het is veilig voor kinderen

Omdat kunstgras geen kunstmest of pesticiden nodig heeft, alsmede vele andere chemicaliën, waardoor het veilig is voor kinderen, om op te spelen. Veel steden gebruiken kunstgras in openbare ruimte om deze exacte reden.

Het hoeft niet gemaaid te worden

Er zijn ontzettend veel mensen die een hekel hebben aan gras maaien, maar het is een onvermijdelijke taak als je natuurgras hebt liggen. Met kunstgras hoef je nooit maaien. Plastic gras zal niet groeien, dus spendeer je jouw kostbare tijd eerder door van het gras te genieten, met vrienden, familie en de hond.

Kunstgras is laag in onderhoud

Hoewel je nooit zal hoeven maaien, moet je het kunstgras wel goed onderhouden. Dit valt heel erg mee. Je kan bladeren en ander organisch materiaal met een bladblazer verwijderen, en met een bezem de plekken schoonvegen waar veel gelopen wordt. Het enige wat opgeruimd moet worden is poep van de huisdieren, en als je geen hond hebt dan is zelfs dat niet aan de orde.

Duurzaamheid

Zodra je kunstgras geïnstalleerd is hoef je niet meer te denken aan oneindig onderhoud. Het zal jarenlang goed blijven. Het materiaal dat gebruikt wordt is bestand tegen veelvuldig gebruik, verschillende klimaten, en weersveranderingen. Het zal geen kleur verliezen door zonnestralen want de vezels zijn hiertegen behandeld.

Het ziet er altijd prachtig uit

Kunstgras kan alle weersomstandigheden aan, heet of koud. Het zal groen blijven en op een echt gazon lijken. Zelfs de plekken van het gras waar veel over gelopen wordt zullen met weinig moeten er nieuw uit blijven zien. Om uw tuin nog sfeervoller te maken zou u kun overwegen kunst toe te voegen aan uw tuin.

Geef een reactie