5 tips tegen kalkaanslag!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

5 tips tegen kalkaanslag!

Kalkaanslag is iets wat voor kan komen. Dit is ook helemaal niet gek. Het is alleen niet fijn om te hebben. Het tast namelijk enorm je spullen aan. Het is daarom belangrijk om dit regelmatig bij te houden en schoon te maken. Gelukkig bestaan er verschillende manier om kalk aan te pakken. In dit blog lees je alles over kalkaanslag en krijg je 5 tips tegen kalkaanslag! Wij geven jou al een tip! Koop een waterontharder bij Vakman André! Ben jij nu ook al benieuwd naar de andere tips? Lees dan gauw verder!

Tip 1: met behulp van baking soda kalk verwijderen

Je zal het misschien niet verwachten, maar met baking soda kan jij kalk in jouw badkamer aanpakken. Doe een doekje vochtig maken en doe vervolgens hier wat baking soda op. Poets dan over het kalk en zo poets jij de kalk weg. Je bent wel even bezig, maar je zal resultaat gaan zien!

Tip 2: kalk verwijderen uit een waterkoker

Ook met dit huishoudelijk apparaat kan je kalkaanslag krijgen. Dit is natuurlijk niet fris, want je drinkt hier uit. Het moet dan wel hygiënisch en schoon zijn. Een waterkoker kan je schoonmaken door middel van azijn of citroensap in de waterkoker te doen. Zorg ervoor dat al het kalk bedekt is met het spul en zet dan de waterkoker aan. Laat vervolgens het mengsel goed afkoelen en giet het mengsel dan weg. Vergeet dan niet altijd nog de waterkoker goed uit te spoelen met schoon water. Zo kan jij weer genieten van schoon heet water.

Tip 3: Help mijn wasmachine heeft kalk

Je wasmachine is ook een huishoudelijk apparaat dat veel last kan krijgen van kalkaanslag. Zij zijn hier heel gevoelig voor. Om de aanslag uit je wasmachine te halen, kan je wat natuurazijn gebruiken. Spoel je wasmachine met natuurazijn uit zonder dat er natuurlijk was in zit. Laat je wasmachine draaien op minimaal 90 graden en maximaal 95 graden.

Tip 4: kalk verwijderen uit een koffiezetapparaat

Ook een koffiezetapparaat kan last krijgen van kalk. Dit kan je ook schoonmaken met azijn. Zet ook hier het apparaat aan met schoonmaakazijn. Doe hier een paar theelepels van in en wat water. Laat dit even intrekken en zet je koffiezetapparaat na ongeveer een uurtje aan. Spoel het daarna een paar keer goed door en jij kan weer genieten van een lekker bakje koffie.

Tip 5: schakel een waterontharder in

Een waterontharder is ideaal. Zij filteren het water en zo heb jij altijd zacht water. Op deze manier heb jij nooit meer last van kalkaanslag. Dit scheel jou ook weer schoonmaak werk. Je zal vast niet nooit meer kalkaanslag zien, maar het is stukken beter voor je apparaten en daarnaast ook veel schoner. Het is daarnaast ook beter voor je huid om zacht water te hebben.

Geef een reactie