Je bekijkt nu 4 tips voor het ontwerpen van je eigen achtertuin

4 tips voor het ontwerpen van je eigen achtertuin

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tuin
  • Bericht reacties:0 Reacties

Zit u regelmatig in het zonnetje tijdens de zomermaanden, of bent u ook in het voorjaar en najaar in uw tuin te vinden? Dan wilt u uiteraard een tuin die volledig naar uw wens is ontworpen. Is dit momenteel niet het geval? Dan doet u er verstandig aan om uw eigen achtertuin te ontwerpen. Een volledig ontworpen en verzorgde achtertuin is lekker voor het gevoel en goed voor de waarde van uw woning. Hoe u uw eigen achtertuin kunt ontwerpen, leest u in dit blog.

1. Achtertuin ontwerpen: gebruik de omgeving

U kunt veel aan het ontwerp van uw tuin veranderen, maar de omgeving is vaak zoals het is. De hoge boom in de tuin van de buurman en de ligging van uw achtertuin gaat u nu eenmaal niet kunnen veranderen. Kies daarom voor een ontwerp waarbij u inspeelt op de omgeving. In plaats van ergeren aan de lelijke schutting van de buren, kunt u hier een haag voor plaatsen. Geen last meer van die schutting en u krijgt er een mooi groen aanzicht voor terug. Op zoek naar een sterke haagplant? De laurier is zeer geschikt als haag.

2. Zorg voor voldoende functionaliteit

Wat doet u zoal in uw achtertuin? Organiseert u regelmatig een feestje voor de hele buurt of gaan uw kinderen graag zwemmen in de zomer? Dan moet u wel voldoende ruimte vrij kunnen maken voor dergelijke activiteiten. Houdt u ontwerp enigszins flexibel, u weet immers nooit welke veranderingen u later wilt doorvoeren. Misschien wilt u op dit moment geen tuinhuisje, maar over vier jaar wel.

3. Hoeveel tijd wil je in de tuin doorbrengen?

Bent u graag in de tuin te vinden? Vast wel, anders zou u dit blog niet lezen. Maar bent u ook graag in de tuin te vinden terwijl u planten snoeit, water geeft en het grasmaait? Als u graag in uw tuin ontspant in plaats van werkt, dient u hier ook rekening mee te houden. Kies planten die niet vaak gesnoeid hoeven te worden en neem kunstgras in plaats van echt gras.

4. Vergeet het groen niet!

Een moderne tuin ziet er strak uit en is voorzien van relatief veel grijstinten. Toch moet u niet vergeten om voldoende groen aan uw tuin toe te voegen. Zonder groen wordt een tuin nooit levendig. Door creatief om te gaan met planten kunt u deze prima verwerken in een strak ontwerp. Een beetje groen is namelijk nooit verkeerd.

Bron: https://www.haag-heg.nl/

Geef een reactie